+32498284088 greet@greatservice.be

Als ondernemer is het kiezen van een niche essentieel voor het creëren van rust en richting in je bedrijf. Veel van mijn klanten ervaren dit gevoel dankzij mijn trajecten. Ze delen tijdens onze coachcalls hoe ze zich eerst verloren voelden, maar nu duidelijkheid en focus hebben gevonden.

Rust en richting door een duidelijke niche

Rust en richting zijn misschien vage begrippen, maar in de praktijk betekent het dat we hun boodschap volledig hebben aangescherpt. Hierdoor durven ze met veel meer zelfvertrouwen de markt betreden. Dit herken ik bij veel van mijn klanten. Vaak hebben ze van alles geprobeerd zonder het gewenste resultaat te bereiken. Dit leidt tot onzekerheid en een drempel om echt in contact te gaan met potentiële klanten.

Een veelgehoorde uitspraak van ondernemers is: “Ik wil niet één niche kiezen, want ik ben een multipotential en ik hou van afwisseling in mijn taken.” Geen zorgen, je hoeft echt niet de hele dag hetzelfde te doen. Zolang jouw verhaal helder is en het probleem van jouw doelgroep oplost, is er genoeg variatie en afwisseling. Elke klant is anders en vraagt om een unieke aanpak. Daarnaast moet je als eenmanszaak ook nog eens al die andere balletjes hoog houden: financiële administratie, social media, enzovoort.

Hoe ik het kiezen van een niche aanpak in mijn Great 1 op 1 coaching

We beginnen met het aanscherpen van de doelgroep. Dit zorgt voor veel meer rust in je hoofd. Als je weet wie je wilt aantrekken, hoe je wilt communiceren en op welke manier je jouw boodschap in de markt wilt zetten, wordt alles duidelijker. Zodra je jouw verhaal eenmaal hebt, bruist het van de energie om dit te delen in je netwerk.

Dit is de sterkste actie die je kunt ondernemen. Zoals een van mijn klanten bevestigde tijdens een call: je kunt complexe funnel strategieën bedenken, opschalen met advertenties, een mailinglijst opbouwen of SEO toepassen op je website. Maar waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Door mensen in je netwerk op een niet-pusherige, natuurlijke en authentieke manier aan te spreken, kun je jouw ideale klant aantrekken. Zo ontstaan gesprekken waarin jouw klant zegt: “Ja, dat heb ik nodig.”

Het belang van oprechte verbinding bij het kiezen van een niche

Dit is ook de manier waarop ik zelf het liefste in contact kom met mijn ideale klant. Vanuit oprechte verbinding en gedeelde interesses. Gewoon een babbeltje doen: “Hey, hoe gaat het met je? Waar loop je tegenaan? Kan ik je daarbij helpen? Heel graag!” Maar dat is nooit mijn eerste insteek. Iemand die niet geholpen wil worden, kan ik toch niet helpen.

Deze aanpak maakt online ondernemen voor mij heel fijn. Het is geweldig om te zien dat mijn coaching klanten inspireert om op dezelfde manier te werken. Ze hebben hun boodschap helder en gaan op een authentieke manier klanten aantrekken.

Mijn klanten krijgen concrete acties die ze kunnen uitvoeren tussen onze coachcalls. Ik ben altijd super benieuwd naar de resultaten, maar eigenlijk weet ik al op voorhand dat er klanten uit gaan komen. De berichtjes die ik dan krijg van: “Hey Greet, je wilt niet weten wat daaruit is ontstaan” of “Hey Greet, weer een nieuwe klant” maken me enorm blij. Dit is waar ik het uiteindelijk allemaal voor doe: ervoor zorgen dat jij meer klanten hebt.

Plan een gratis Great, Help Me call en ontdek jouw niche

Ben jij nog op zoek naar meer klanten? Plan dan gerust een gratis Great, Help Me call in. Ik kijk graag even met je mee en schets hoe jouw online bedrijf eruit zou kunnen zien en wat je nodig hebt om dat te bereiken. Blijf er niet mee zitten; plan gewoon die afspraak. Je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen.