+32498284088 greet@greatservice.be

Financiële vrijheid is een begrip dat voor iedereen een andere betekenis kan hebben. Het gaat verder dan alleen geld verdienen op de automatische piloot, jezelf meer luxe permitteren of goed rondkomen van leuke opdrachten. Financiële vrijheid is een persoonlijk doel dat diep geworteld is in je levensomstandigheden en waarden. Jouw volgende stap naar financiële vrijheid hangt af van het stadium waar jij je nu in bevindt. 

WAT IS FINANCIËLE VRIJHEID VOOR JOU?

Laat me je een voorbeeld uit mijn eigen leefwereld geven. Elke donderdagochtend breng ik een uur door in de fitness, iets wat voor velen misschien gewoon een wekelijkse routine lijkt. Maar voor mij betekent dit veel meer dan alleen sporten. 

Tien jaar geleden op Valentijnsdag werd mijn leven op zijn kop gezet door een hernia in mijn onderrug. Sindsdien is mijn doel bij elke bodyshape-les in de fitness simpel: mijn lichaam sterk houden om geen last te hebben van die hernia, want dat is een blijvende uitdaging.

Dit voorbeeld illustreert de nuance achter doelstellingen. Of het nu gaat om afvallen, fitter worden, gezond leven of sterker worden, het doel van mijn fitnessroutine is anders dan wat het voor anderen kan zijn. Hetzelfde geldt voor financiële vrijheid.

Voor mij betekent financiële vrijheid de mogelijkheid om elke donderdagochtend in de fitness te zijn, terwijl anderen op kantoor zitten, mijn dagplanning af te stemmen op de behoeften van mijn gezin en het geruststellende gevoel te hebben dat ik elke maand genoeg omzet draai om comfortabel te leven.

Als mijn doel zou zijn om 10kg af te vallen, zouden mijn acties er helemaal anders uitzien.

WERK NAAR JOUW GROTE DOEL TOE MET SUBDOELEN.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de acties die je onderneemt om financiële vrijheid te bereiken afhankelijk zijn van je persoonlijke doelstelling. 

Mijn coachee Sofie is hier een prachtig voorbeeld van. Ze volgde een “Freedom Unlocked”-traject en besloot daarna om haar leven als voltijds ondernemer serieus te nemen. Ze stapte in in mijn Great Coaching en binnen enkele maanden behaalde ze aanzienlijk meer omzet dan ze had verwacht. Haar doel is sindsdien geëvolueerd van dit: van bijberoep naar hoofdberoep gaan naar dit: meer balans in haar dagen en werken op momenten dat haar energie het hoogst is. Zo evolueer je telkens weer dichterbij naar dat ene grote doel van “financiële vrijheid”. 

Je hebt al hele grote stappen genomen toen je zelfstandige werd, maar opschalen van A naar Z kan NIET zonder eerst langs B, C, D etc te passeren…

De boodschap is duidelijk: financiële vrijheid is een persoonlijk doel. Afhankelijk van waar je je nu in het proces bevindt, kan je naar dat doel toe werken. 

Het is niet realistisch om te verwachten dat je binnen een paar maanden volledige financiële vrijheid bereikt. Het vereist tijd, toewijding en de juiste stappen die passen bij jouw doelstellingen.

WAT IS JOUW VOLGENDE STAP NAAR FINANCIËLE VRIJHEID?

Dus… wat zijn jouw doelstellingen? Als online ondernemer wil je misschien je agenda vullen met de leukste klanten, zelfstandig kunnen rondkomen van je omzet, en opdrachtgevers helpen met datgene waar jij energie van krijgt. 

Dat kan het beste als je je bedrijf gaat inrichten vanuit je natuurlijke talenten. Als je je met een ijzersterke positionering in de markt zet met een heldere boodschap, zal je zien dat je je beter kan onderscheiden in de markt en dat je in no time jouw agenda kan vullen met de leukste klanten. 

Download mijn gratis E-book waarin ik jou de 5 stappen leer die jij nodig hebt als online ondernemer meer klanten te krijgen zonder te posten op social media. Deze stappen brengen je alweer een stapje dichterbij dat grote doel van financiële vrijheid.