+32498284088 greet@greatservice.be

Je bent al een tijdje aan het ondernemen, je hebt al een VA opleiding gevolgd en al van alles geprobeerd, maar dat grote succes waar je op hoopte, dat blijft momenteel nog uit. Je kunt amper rondkomen van je bedrijf en hebt geen idee hoe je aan meer klanten kan komen. Doordat je niet weet wat je moet doen om jezelf kenbaar te maken en niets lijkt te werken, voel je je steeds onzekerder, terwijl om je heen allemaal nieuwe Virtual Assistants als paddenstoelen uit de grond schieten.

Langs de andere kant voelt werken in loondienst zwaarder dan ooit en wil je eigenlijk niets liever dan de stap nemen naar voltijds zelfstandige, zodat jij je eigen planning kunt beheren, kunt werken waar en wanneer jij wilt én eindelijk kunt doen waar je blij van wordt. Je hebt niet voor niets deze stap gezet.

Je hebt al veel tijd en geld geïnvesteerd in een basisopleiding of VA opleiding, maar toch voel je dat er nog iets mist. Je volgt constant masterclasses en workshops om eindelijk te achterhalen hoe je meer klanten kunt krijgen. Daarnaast ben je helemaal overweldigd en zit je vast. Het hoeft echter niet zo moeilijk te zijn. In deze blog leg ik je uit hoe business coaching jou in dit geval geld oplevert in plaats van geld kost.

VA opleiding versus Business Coaching

Het is jammer als mensen bij mij komen en zeggen: “Oh, ik zou het zo graag doen, maar ik heb het geld nu echt niet want ik heb al in … geïnvesteerd. Alleen heeft dat me tot op heden nog niks gebracht.” Wil dat zeggen dat dit waardeloze opleidingen zijn? Nee, dat hoor je mij niet zeggen. Ik geloof dat elke opleiding die je volgt, je op een of andere manier laat groeien in het stadium waarin jij je op dat moment bevindt. Ze dragen alleen op een ander niveau bij aan jouw ontwikkeling.

Een basis VA opleiding helpt jou bijvoorbeeld heel erg om de praktische kant van jouw VA bedrijf uit te bouwen. Alleen ben ik ervan overtuigd dat je al die praktische dingen zelf wel kunt uitzoeken als Virtual Assistant en dat je meer gebaat bent met een actieve begeleiding, iemand die met je meedenkt, brainstormt, samen dingen uitwerkt, jou spiegelt… iemand die jou leert hoe je moet ondernemen want dat is het enige wat je tot hiertoe nog niet hebt geleerd.

Omdat het nog steeds niet werkt voor jou, ben je constant op zoek naar oplossingen en volg je overal masterclasses, workshops,… maar weet dat lapmiddeltjes vaak niet de oplossing zijn, integendeel… Je verspilt kostbare tijd en geld aan methoden die je nog niet bij je grote doel gaan brengen en je verliest er helemaal de focus door.

Groepstrajecten versus 1-op-1

Groepstrajecten kunnen waardevol zijn, maar vaak krijg je niet de persoonlijke aandacht die je nodig hebt. In een 1-op-1 traject krijg je gerichte en persoonlijke begeleiding, afgestemd op jouw specifieke situatie en doelen.

Je hebt die extra opleiding niet nodig

Je hebt al zoveel expertise. Die kan je nu al inzetten voor jouw klanten. Je hoeft nu niet nog een grotere expert te worden. Dat kan later allemaal nog, als je je bedrijf wil opschalen, want hierdoor kunnen jouw prijzen ook weer omhoog. Wat je nu mist, is de juiste marketing en strategie om klanten aan te trekken.

Jouw klant zit op jou te wachten

Door tijd te verliezen, mis je al die klanten die je had kunnen helpen – hoeveel had dat je al kunnen opleveren? Business coaching stelt je in staat om te profiteren van de ervaring en expertise van iemand die verder staat dan jij. Een goede coach heeft al vele obstakels overwonnen en successen behaald in het bedrijfsleven, en kan jou helpen om soortgelijke uitdagingen te overwinnen.

Na een VA opleiding nog steeds geen klanten?

Veel mensen komen bij mij nadat ze een basis VA opleiding hebben gevolgd, maar nog steeds niet meer klanten hebben. Ze zijn het vertrouwen kwijt, want ze zien dat het bij sommigen wel lukt en dat VA’s als paddenstoelen uit de grond schieten. Ze weten niet hoe ze zichzelf kenbaar moeten maken, laat staan zich te onderscheiden van de rest. Ze beseffen alleen dat ze niet hetzelfde moeten doen als de rest, want dat werkt niet. Hier komt business coaching van pas om jezelf sterk in de markt te positioneren vanuit jouw unieke talenten, je te helpen jezelf te onderscheiden en met effectieve marketingacties eindelijk echt klanten te vinden.

Focus

Met een concreet marketingplan kun jij gericht werken aan het aantrekken van klanten. Focus op wat jij écht nodig hebt in jouw bedrijf om meer klanten te vinden. Gerichte kennis en inzichten van een business coach helpen je om sneller te leren en succesvolle strategieën te implementeren. Beeld je eens in wat het jou zou opleveren als jij echt alleen nog datgene gaat doen wat jou écht meer klanten gaat opleveren?

Verdien je investering meteen terug – in veelvouden!

Business coaching gaat niet alleen over het krijgen van advies; het gaat over gerichte begeleiding van iemand die verder staat dan jij. Een goede business coach helpt je om helderheid te krijgen over je doelen, obstakels te identificeren en effectieve strategieën te ontwikkelen om deze te overwinnen. Het is een investering in jezelf en je bedrijf die zichzelf dubbel en dik terugverdient.

Business coaching @ Great Service – wat mag je verwachten

Wat mij als business coach onderscheidt, is mijn focus op het helpen van Virtual Assistants om zichzelf sterk te positioneren in de markt. Ik bied mijn coachees de kennis en begeleiding die ze nodig hebben om echte resultaten te behalen, anders ben ik zelf niet tevreden. Mijn aanpak is gericht, praktisch en gebaseerd op mijn eigen persoonlijke ervaring.

Het geheim van succes ligt niet alleen in het nemen van actie, maar in het nemen van de juiste acties. Met mijn begeleiding kunnen mijn coachees zich richten op wat echt belangrijk is, hun unieke talenten benutten en effectieve strategieën implementeren om hun doelen te bereiken. Het is een verschil dat ze kunnen voelen en zien in hun bedrijf en in hun leven.

Ik verdiep mij echt in hun bedrijf vanaf onze eerste kennismaking en werk concreet mee aan de boodschap waarmee zij zichzelf in de markt kunnen onderscheiden. We creëren samen een bedrijf dat bij hen past en waarmee zij de agenda kunnen vullen met de leukste klanten.

Sofie had zelfs al voor de start van onze business coaching een nieuwe klant:

Ik riep Greets hulp in omdat ik iemand zocht die me feedback kon geven. Als solo-onderneemster kan het best eenzaam zijn en is het ook niet zo gemakkelijk om beslissingen alleen te nemen. Een eerlijke mening van iemand met kennis van zaken en ervaring, dat zocht en vond ik bij Greet.

Bij het begin van Greets traject werden mijn sterktes via een talententest meteen blootgelegd. Ik kreeg hierdoor een aha-erlebnis. Nooit had ik gedacht een strategische blik te hebben, maar dit bleek mijn nummer 1 sterkte te zijn. Hierdoor ging ik mijn aanbod aanpassen.

Ook ging ik mijn ideale klant met steeds meer helderheid voor ogen zien. In een paar weken tijd begon alles te stromen: mijn ideeën, pakketten, communicatie en social media. Op iets meer dan een maand tijd had ik er een zestal klanten bij.

Greet moedigt je keer op keer aan, wijst je op je positieve evolutie en op je verwezenlijkingen. Toch zegt ze ook waar het op staat en zal ze je eerlijke feedback geven als ze denkt dat iets niet past binnen je onderneming.

Ik wil dit traject aan iedereen aanbevelen die niet bij de pakken wil blijven zitten, die duidelijkheid wil over haar sterke punten en die de ondersteuning en hulp zoekt van iemand die concrete tips en handvaten geeft om op doelgerichte en efficiënte manier haar business als VA wil runnen.

Sofie Maes

sovirtual.be

Waarom kiezen voor 1 op 1 Great Coaching?

Ik denk en werk heel puur en oprecht, maar ook heel concreet en praktisch 1 op 1 met mijn coachees samen, zodat ze zich enkel moeten bezig houden met datgene wat voor hen werkt en daarmee écht klanten kunnen aantrekken waar ze elke ochtend voor uit hun bed springen 🥳 Ik ben daarin een all-in-1 formule: copywriter (want we creëren samen jouw unieke boodschap), coach, marketingstrateeg, mentor, cheerleader, luisterend oor, sparringspartner en een beetje dé BFF binnen jouw bedrijf, maar ook niet altijd, want soms heb je een liefdevolle schop onder je kont nodig om verder te geraken.

Daarnaast word ik steeds vaker gevraagd of ik een VA in mijn netwerk ken voor bepaalde opdrachten. Als ik jou van binnen en van buiten ken, dan is het voor mij ook heel makkelijk om jou aan te bevelen aan jouw ideale opdrachtgever.

Je krijgt bij mij geen gekopieerde strategieën, maar eenvoudige marketingacties vanuit verbinding. Geen pusherige sales, maar een aanbod waar jij vol zelfvertrouwen achterstaat, dat naadloos aansluit bij jouw doelgroep zodat ze zeggen “oh, dat heb ik nodig!”

Dus waarom wachten?

Als je klaar bent om echt vooruitgang te boeken en de resultaten te behalen die je verdient, is het tijd om actie te ondernemen. Investeer in jezelf en je bedrijf door samen te werken met een business coach die jou begrijpt en die jou de begeleiding kan bieden die je nodig hebt om te slagen.

Uiteindelijk is dat ook wat jij van jouw klant verwacht, dat hij in jou investeert om samen te groeien.

Belangrijk hierbij is dat we echt een match zijn omdat we intensief 1-op-1 samenwerken gedurende vier maanden. Daarom heb ik mijn gratis “Great, help me” call in het leven geroepen, zodat ik gedurende 45 minuutjes even met jou kan meedenken en we volledig vrijblijvend kunnen aanvoelen of we een goede match zijn samen. Boek hier jouw gratis Great Help me call.