+32498284088 greet@greatservice.be

Wil jij graag een succesvolle VA (Virtual Assistant) worden? Droom er niet van – doe het. Ik zou zelf nooit nog terug kunnen naar mijn leven hiervoor. Als ondernemer heb ik best al een hele weg afgelegd. Niet alleen als ondernemer maar ook als mens ben ik zoveel rijker geworden. In loondienst is het zo gewoon dat alles altijd maar door gaat. Er is geen tijd om stil te staan… Alles gaat altijd maar door en door… terwijl je eigenlijk niet eens beseft dat het zoveel beter kan zijn. Wat je dan precies kan doen om een succesvolle VA te worden? Dat leg ik je uit in deze blog.

BIJBEROEP

Ik weet nog goed hoe het begon in de corona tijd. Naast mijn fulltime job in loondienst als Key Account Manager bij een private label ijsproducent, was ik al sinds 2014 zelfstandige in bijberoep als Victoria Juwelen Consulente. Toen ik eind 2020 geen homeparties kon organiseren omwille van Covid19, had ik ineens tijd in mijn agenda. Ik tikte voor de zoveelste keer in op Google “eigen bedrijf opstarten – administratie” en toen kwam het ineens voorbij: “Virtual Assistant”. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik wist dat dit het was! Ik wilde al altijd een bedrijf van mijzelf starten en wat ik las op de website van VA School, was echt letterlijk wat er in mijn hoofd omging, waar ik zo van droomde.

Ik breidde mijn ondernemersactiviteiten uit, startte met de VA opleiding van VA School en combineerde deze opstart met mijn loondienst. Het leek alsof ik echt goed bezig was. Ik koos eindelijk voor mezelf, bouwde mijn eigen bedrijf op, bouwde een mooie website, volgde heel wat online trainingen om echt expert te gaan worden… maar…

IK SLOEG DE BELANGRIJKSTE STAP OVER

Ik had totaal niet door dat ik mezelf mega hard aan het voorbijlopen was… Hoe kon het ook anders? Ik had nooit anders geleerd. Van thuis uit werd er mij altijd ingefluisterd dat je hard moest werken om geld te verdienen, maar niets is minder waar… Je moet gaan voelen, stilstaan bij jezelf en een bedrijf bouwen wat bij je past. Dat was net hetgeen wat mij was afgeleerd.

  • “De wereld is hard”,
  • “Doe eens niet zo flauw”,
  • “jij leeft precies in een droomwereld”.

Wist ik veel dat deze uitspraken niet perse waarheden zijn. Dat ik mijn eigen waarheden kan bepalen, mijn eigen leven kan creëren, mijn eigen ideaalbeeld nastreven, mijn eigen geluk kan verwezenlijken.

FULLTIME – GREET V2.0.

Al die tijd als ik maar door knalde, dacht ik echt dat ik goed bezig was… want ik werkte toch hard? Maar niks was minder waar… Tot ik ging voelen… Dat er ergens iets niet 100% correct voelde. “Greet, wat je ben je toch allemaal aan het doen?” Ik begon echt alles in vraag te stellen en was ineens heel mijn stabiliteit kwijt.

Serieus… “waar ben ik toch mee bezig?”. Dat heb ik me de laatste tijd zoveel afgevraagd… Ik had nooit gedacht dat ik zo hard aan mijzelf zou moeten gaan werken om een goede ondernemer te zijn, maar sinds ik er echt fulltime voor ging, kwam ik mezelf meer dan ooit tegen. En dat is niet makkelijk… Maar door echt te gaan voelen, ben ik nu een betere versie van mezelf: Greet V2.0.

ACTIE

Ik voelde ook dat ik dit niet alleen moest doorstaan. Of ja… alleen ben ik natuurlijk niet, want mijn partner steunt me door dik en dun… Maar ik besliste om echt terug te gaan naar die kern en nam hiervoor een business coach onder mijn arm. Niet zomaar eentje, maar een echte Powervrouw/Babe/Queen, eentje die echt bij mij past.

Daarnaast volgde ik opnieuw loopbaanbegeleiding om oude blokkades volledig bloot te leggen…. Auw! Pijn dat dat heeft gedaan! Maar hierdoor ging er echt wel vanalles gebeuren…

Ik nam vb afscheid van een klant waarmee ik al een tijdje struggelde. Het kostte me telkens zo veel energie! Dat was geen makkelijke beslissing, want de centjes kon ik heel goed gebruiken en ja… Ik werd ondernemer om mensen te helpen, niet om ze teleur te stellen. Toch moest ik dit doen voor mezelf. Om mijn eigen groei niet in de weg te staan en mijn energie in positieve dingen te steken.

Intussen had ik dankzij het herontdekken van mijn talenten mijn toekomst beperkt tot 2 mogelijke keuzes:

  1. Instagram coach met 1-op-1 traject en online leerprogramma etc – lees: de easy way
  2. VA’s helpen om dankzij hun talenten te ontdekken welke niche bij hun past, zodat ze vanuit de juiste flow kunnen ondernemen. – lees: de hard way

Welke optie denk je dat ik koos?

HOE IK LANDDE IN MIJN HART

20/5/2022 – International VA Day: de dag dat Patty Golsteijn haar VA Festival organiseerde in Eindhoven. My god! Ik kan er niet bij dat ik hier eigenlijk initieel niet naartoe wilde gaan… Wist ik veel dat het zo’n lifechanger zou worden. Na een hele dag inspirerende sessies van Hiske, Joyce, Annelijn & Marlous… (bij die laatste heb ik echt mijn grootste wonde geheald) kwam ik volledig uitgeput in de Saal-zaal van Suzanne Beukema. Ik wist dat dit een topvrouw was (Heb trouwens echt een bepaalde connectie met Susan/Susanne/Suzanne op elke mogelijke schrijfwijze) maar ik had nooit verwacht wat daar is gebeurd…

MIJN GROOTSTE SCHADUW

Optie 1 hierboven was de makkelijkste keuze, want die lag gewoon in het verlengde van waar ik allemaal al mee bezig was… dus ik liep optie 2 wat uit de weg. Wat kon ik nu VA’s helpen om de juiste weg te zoeken als ik zelf zo’n hele zoektocht doormaak? In de sessie met Suus kwam het naar boven… Het ergste wat mij kon overkomen was dat mensen mij “waardeloos” zouden vinden. Mijn grootste schaduw! Die moest ik omarmen anders zou die mij gaan pakken. “If you don’t own your shadows, they will own you my love”. maar ik zag het niet… Wat is er nu OK aan om waardeloos te zijn?

Ik had gelukkig het lef om dit in de sessie aan te kaarten bij Suus (want ja… Wat zat ik daar anders te doen?!). 2 minuten later stond ik op het podium 😮 voor de hele zaal! Ik garandeer je: het was zó heet! Ik tintelde over heel mijn lijf en wat ik dan moest zeggen… “Ik ben waardeloos” tot 3-4x toe… Elke keer deed het minder met me tot Suus zei dat de lat helemaal niet zo hoog hoeft te liggen, dat het OK is om 3% waardeloos te zijn als je die andere 97% zo hard je best doet. Niemand is 100% Waardevol.

En toen gebeurde er zoiets magisch…

“Ik ben 3% waardeloos en dat is ok want die andere 97% ben ik echt waardevol en daarmee ga ik VA’s helpen hun talenten te ontdekken zodat ze vanuit hun flow kunnen gaan ondernemen en gelukkiger kunnen zijn.” Serieus! Dat kwam uit mijn mond?! Ik wilde helemaal niet voor de easy way gaan, maar voor hetgeen wat ik echt diep vanbinnen wilde! Datgene wat mij tegenhield, was ikzelf! Mijn grootste schaduw… Wow! Wat was hier gebeurd?! Ik denk dat mensen mij tot op de maan konden zien stralen daarna!

DROOM ER NIET VAN – DOE HET

Dat gun ik jou ook, dus droom er niet van – doe het. Wil jij graag een succesvolle VA worden, ben je al even aan het zoeken, maar weet jij niet goed welke niche bij jou past? Je doet alles graag en je wil gewoon mensen helpen, dus waarom zou je een ideale klant moeten kiezen? Believe me – deze stappen zijn veel te belangrijk om over te slaan en het bespaart je heel wat struggles. Gun jezelf de juiste begeleiding – vraag vandaag nog een “Great, Help me” Sessie 1-op-1 met mij aan. Volledig gratis! Ik vertel jou waar bij jou het schoentje wringt en wat je hieraan kunt doen. Tot binnenkort!