+32498284088 greet@greatservice.be

Mijn dochter ging afgelopen week een cake bakken. Ze had een recept van school en ze kon het wel alleen zei ze. Koppig als pubers zijn (mijn dochter is inmiddels 13) wilde ze geen hulp aanvaarden, dus ik mocht haar niet helpen. Een dik uur later piepte de oven en ging ik eens kijken. Heel mijn keuken was ontploft, maar het ergste moest nog komen… Je wil niet weten wat er allemaal door mijn hoofd ging. Dat ding zag er echt niet uit. Hoe moest ik haar dit vertellen? Ik probeerde haar nog te helpen met wat quick fixes, maar de boter liep er uit… hij was van binnen veel te lopend en eigenlijk ook maar 1 cm hoog… Qua smaak was het nog wel ok, maar ik heb het toch maar voorzichtig bij 1 stukje gehouden.

IK VERGELIJK ONLINE ONDERNEMEN OOK WEL EENS MET KOKEN

Je kan online en hier en daar overal gratis recepten vinden, er zijn heel wat coaches die quick fixes aanbieden – een soort van pleister op de wonde – maar wie gaat je vertellen hoe je een echte succesvolle onderneming neerzet waarmee jij je met jouw unieke talenten onderscheidt in de markt? 

Het recept voor mijn eigen succesvolle VA business was maar pas geslaagd toen ik opnieuw naar mijn kern ging kijken en mijn bedrijf opnieuw ging positioneren in de markt. 

KLANTEN VINDEN ALS VIRTUAL ASSISTANT DOE JE IN 5 STAPPEN

Stap 1: Ontdek wat jouw talenten zijn.

Focus je daarop. Laat jezelf niks aanmeten wat niet bij jou past. Waar ben je goed in, wat doe je graag? Vaak weten we dat nog amper, omdat we al jaren in die ratrace van het leven zitten.. Van nature uit focussen we ook steeds op het verbeteren van onze zwakke punten… maar je zwakste punten zullen nooit talenten worden… zelfs al zou je er elke dag keihard aan werken.

Stap 2: Kies 1 ideale klant.

Wie dat moet zijn? Dat roept vaak enorme weerstanden op, want jij wil als virtual assistant iedereen helpen. Bij mijzelf was dat net de reden om zelfstandige te worden. Ga eens nadenken van welke mensen je energie krijgt en verdiep je in deze personen. Ga letterlijk het gesprek aan, verbind en kruip in hun hoofd. Waar lopen zij tegenaan, wat is hun grootste verlangen? Sluit dat aan bij jouw talenten? Dan is dat waar de magie begint. 

Stap 3: Geef jouw magische aanbod vorm.

Geef jouw magische aanbod vorm. Hoe ziet jouw oplossing eruit voor het grootste probleem van jouw ideale klant? Hoe moet dat recept worden samengesteld? En ga je dat uurtje factuurtje doen, in een abonnement of met een traject? Er zijn zoveel mogelijkheden.

Vergeet ook jezelf hier niet bij, want het moet ook werkbaar zijn voor jou!  

Daarnaast moet je ook nog bepalen welke waarde er tegenover jouw oplossing moet staan. Hoe ga je ervoor zorgen dat je met jouw aanbod jouw jaarlijkse omzet gaat behalen? 

Je hebt nu een eigen bedrijf. Het is belangrijk dat je voldoende inkomsten hebt, zodat jij kan doen wat je leuk vindt, maar er ook je geld mee kan verdienen. Hoeveel moet je omzetten om geen financiële stress te krijgen en vooral… hoe ga je dat realistisch maken?

Stap 4: De juiste marketingstrategieën.

Zo komen we bij puntje 4. Welke marketingacties ga jij inzetten om die omzet te realiseren? Hoe ga jij ervoor zorgen dat klanten jou vinden? Of blijf je zoals nu constant naar hen op zoek gaan in Facebook Groepen, online platformen, …? 

Hoe ga jij je onderscheiden met je acties in de markt zodat je opvalt tussen de massa? Begrijp je dat je pas aan deze stap toe bent als je de vorige stappen volledig in kaart hebt?

In het kookproces kan je ook maar pas alles bij elkaar mixen als je eerst alle ingrediënten goed hebt afgewogen. Een cake zet je ook niet in de oven als het beslag nog niet gemixt is 🙂

Stap 5: De juiste salesstrategieën.

Yes je ziet het goed! Er is nog een laatste stap in het kookproces. Een juiste salesstrategie om die potentiële leads die jij aantrekt met punt 4 ook effectief te gaan omzetten naar klanten. Hoe ga je dit aanpakken? Zakt jouw cake hier als een pudding in elkaar? Dan mag je stappen 1 tot en met 4 nog zo goed hebben uitgevoerd, dit is nu eenmaal de finishing touch waarin jij als ondernemer leiderschap moet nemen en die interessante prospect omvormen tot een klant. 

VERDER AAN DE SLAG MET DEZE 5 STAPPEN

Ben jij helemaal klaar met het zomaar wat posten op social media, met het continu reageren op oproepen in Facebook Groepen zonder resultaten? Download dan nu mijn gratis E-book waarin ik je de 5 stappen leer die jij als Virtual Assistant kan nemen naar een succesvol bedrijf zonder te posten op social media. Als jij je op een juiste manier gaat positioneren en onderscheiden, gaat jouw ideale klant voor jou kiezen want hey… wist je dat die al op jou zit te wachten?

Hier en daar kan je misschien wel leren koken, maar wat als iemand die hetzelfde proces als jou heeft doorzwommen, iemand die al verder staat in haar ondernemersreis nu eens 1 op 1 met je meekijkt? Samen echt stap voor stap die cake gaan bakken, zodat het resultaat na een uur heerlijk smeulend uit de oven komt? Sterker nog! Dat er niet alleen een lekkere cake uit de oven komt, maar eentje die echt anders is dan een standaard cake, met een tikkeltje meer van dit en een tikkeltje meer van dat. 

Voel jij je nu al volledig klaar om jouw recept te finetunen? Plan dan vandaag nog een transformatiesessie in via deze link