+32498284088 greet@greatservice.be

Het vinden van klanten als Virtual Assistant (VA) kan soms voelen als een onmogelijke taak, vooral als je het gevoel hebt dat je constant moet posten op social media om zichtbaar te blijven. Dat is wat iedereen je vertelt dat je moet doen. Gelukkig zijn er strategieën waarmee je klanten kunt vinden zonder de druk van dagelijks te posten op social media. In deze blog deel ik waar jij jouw kostbare tijd beter in steekt om meer klanten te vinden.

Het probleem: Constant posten op social media werkt niet als de basis niet stevig staat

Veel VA’s beginnen enthousiast met het posten op social media. Dat is ook wat iedereen vertelt dat je moet doen als je een succesvol online bedrijf wilt hebben als VA… Al snel komen ze erachter dat er niets gebeurt. Het levert hen nog steeds niet meer klanten op. Maar hey, die ambitie is er wel, dus je laat je niet zo snel tegenhouden. Je denkt dat een social media cursus jou wel zal helpen om meer klanten te krijgen uit jouw social media.

Wat ik dan vaak zie gebeuren, is dat iedereen hetzelfde begint te posten. Een zoveelste post “Ik kan jou helpen als Virtual Assistant”, “Dit is wat ik doe als Virtual Assistant”, “Waarom jij een Virtual Assistant moet inhuren”.

Ik kan er niet uit afleiden voor wie de posts zijn, welk probleem je precies oplost, wanneer ik nu echt precies aan jou moet denken als ik iemand tegenkom in mijn netwerk die een VA nodig heeft. Laat staan waarom ik voor jou zou moeten kiezen in plaats van voor iemand anders?

Dat is dus precies waar het schoentje knelt! Waarom ook die mooie website die je hebt gemaakt, niet doet waar je op had gehoopt.

Constant posten op social media voor VA’s is niet de allerbeste strategie, omdat:

  • Tijdsintensief: Het kost veel tijd om continu nieuwe content te bedenken en te maken. Wat moet je in godsnaam de hele tijd schrijven? Als je je ideale klant niet helder hebt, heb je hier totaal geen idee van.
  • Inconsistentie: Als er dan wel al inspiratie is, gaat het alle kanten op. Dat terwijl het eigenlijk in één oogopslag helder moet zijn wat je nu precies doet als jouw potentiële klant op jouw profiel komt.
  • Onbereikbaarheid: De algoritmen van social media kunnen ervoor zorgen dat je posts niet altijd de juiste mensen bereiken. Zelfs de allerbeste content creators hebben hier last van!
  • Eenvoudige alternatieven: Er zijn veel eenvoudigere manieren om aan klanten te komen als VA zonder dat je constant moet posten op social media.

Mijn klanten vullen hun agenda met de allerleukste klanten zonder constant te posten op social media. Blijf bij je expertise. Bijvoorbeeld, Heidi, Virtual Assistant voor financiële administratie, heeft geen enkele post gemaakt en zij groeide in minder dan 6 maanden door van parttime naar fulltime VA.

De oplossing: Strategieën om klanten te vinden zonder dagelijks te posten

Gelukkig zijn er effectievere manieren om klanten te vinden die minder tijd en moeite kosten. Hier zijn drie strategieën die je vandaag kunt implementeren:

1. Ontwikkel jouw unieke boodschap

Een sterke en duidelijke boodschap helpt je om je te onderscheiden van de massa. Het is belangrijk dat je weet wat jouw unieke vaardigheden en waarden zijn en hoe je deze effectief kunt communiceren. Hiervoor is het belangrijk dat je jouw eigen kernwaarden kent, waar jij uniek in bent en dat je deze verwerkt in een korte krachtige boodschap die jouw unieke aanbod samenvat.

2. Vind jouw ideale klant

Als je jouw agenda wilt vullen met de leukste klanten, is het belangrijk om te weten naar wie je precies op zoek gaat. Een ideale klant kiezen geeft niet alleen rust en richting. Als je het niet doet, dan kun je onmogelijk goede marketing doen. Dan blijven al jouw acties tot niets leiden en blijft jouw ideale klant op jou wachten. Als je weet wie jouw ideale klant is, weet je ook waar deze zich bevindt en hoe je hem kunt benaderen.

3. Optimaliseer jouw online zichtbaarheid

Je hoeft niet elke dag te posten om zichtbaar te zijn. Wat wel belangrijk is als Virtual Assistant, is dat jouw online profielen duidelijk communiceren wat je precies doet en voor wie je dat doet. Als jouw potentiële klant op jouw website, jouw Instagram, jouw LinkedIn-profiel komt, dan moet die meteen iets hebben van “Ja! Dat heb ik nodig”. Zorg ervoor dat je profiel professioneel en aantrekkelijk is, en laat je expertise zien op social media platforms zodat mensen weten waarvoor ze bij jou terecht kunnen.

Download het gratis eBook: “In 5 stappen naar een succesvol online bedrijf zonder constant te posten op social media”

Wil je diepere inzichten en praktische stappen om klanten te vinden zonder constant te posten? Download dan mijn gratis eBook met dé 5 stappen voor een succesvolle online business zonder constant te posten op social media. In mijn eBook deel ik met jou de 5 essentiële stappen die jij moet zetten om als Virtual Assistant te groeien naar een succesvol online bedrijf zonder te posten op social media.

Het eBook vat kort en bondig samen hoe je te werk gaat en bevat een superhandig stappenplan.

Posten op social media kost zoveel tijd en energie en dan nog levert het je niet meer klanten op. Verspil niet langer jouw kostbare tijd, maar neem even de tijd om te leren wat écht werkt.

Klik hier om het gratis eBook te downloaden!

Conclusie

Je hoeft niet elke dag te posten op social media om klanten te vinden. Met de juiste strategieën kun je jouw tijd effectiever benutten en toch zichtbaar zijn voor jouw ideale klanten. Wil je meer leren? Download dan mijn gratis eBook en steek vanaf vandaag jouw kostbare tijd in het nemen van de juiste stappen richting een succesvol online VA-bedrijf.

Lees hier de reviews van mijn klanten, die ik leer om hun agenda te vullen met de leukste klanten zonder constant te posten op social media.