+32498284088 greet@greatservice.be

Je droomt ervan om een succesvolle Virtual Assistant (VA) te worden, zodat je je eigen planning kunt beheren, kunt werken waar en wanneer je wilt, en voldoening haalt uit je werk. Maar ondanks je investeringen in opleidingen en mentorships, heb je nog niet genoeg klanten om fulltime te leven van je bedrijf. Soms heb je het gevoel dat je er de stekker uit wilt trekken, want alle tijd en energie die je erin steekt… het lijkt gewoon niet te werken voor jou. Het kan zo momenteel niet verder want je hebt niet genoeg klanten waardoor je financiële reserves stilaan op raken. Je bent nu aangekomen op dit punt: blijf je parttime in loondienst werken? Ga je een freelance job zoeken om daarnaast verder aan je bedrijf te werken? Of ga je nu eindelijk echt leren online ondernemen? Wat nu?

Optie 1: Deeltijds werken in loondienst

Vacatures voor deeltijds online thuiswerk

Momenteel werk je parttime in loondienst, maar je voelt dat je dat echt niet langer wilt. Je loopt steeds tegen je grenzen aan. In de realiteit ben je vaak je fulltime job in loondienst aan het doen in minder dagen. Als je op kantoor bent, zit je hoofd continu bij je bedrijf. De dagen dat je vrij bent, besteed je aan de paar kleine opdrachtjes die je hebt als virtuele assistent, aan het zoeken van nieuwe klanten of aan het maken van social media posts.

Deeltijds werken in loondienst werkt in mijn ogen ook niet meer als je eenmaal hebt kunnen proeven van het ondernemersleven.

De vrijheid van het online ondernemersleven

De vrijheid van de slow mornings, je kan gaan wandelen als je even een energiedip hebt, als HSP’er kan je ook genoeg rustmomenten inbouwen in je planning, overdag sporten met de gepensioneerden als “iedereen” op kantoor zit! Je kunt tussendoor je boodschappen doen en daarna weer doorpakken, een wasmachine opzetten of soms gewoon eens even niks doen. Daar ben ik zelf nog niet zo sterk in. Het dichtst dat ik hierbij in de buurt kom is dat ik stories zit te maken in bad, haha.

De voordelen van online ondernemen

Het leven als online ondernemer is gewoon veel leuker dan de ratrace van het kantoorleven. Alles voelt meer in balans. En misschien nog wel het belangrijkste: als je werkt voor de leukste klanten, dan krijg je zoveel voldoening voor wat je doet. Om maar te zwijgen van dat gevoel van vrijheid dat je hebt in plaats van vast te zitten van 8u30 tot 17u. Dat concept is in mijn ogen gewoon niet meer efficiënt.

Deeltijds werken in loondienst: voor- en nadelen

Deeltijds werken in loondienst biedt een zekere financiële stabiliteit en kan een goede tussenstap zijn terwijl je je bedrijf opbouwt. Maar het kan ook voelen alsof je vastzit tussen twee werelden, zonder echt te profiteren van de voordelen van het ondernemerschap.

Het gevoel van zekerheid is natuurlijk wel een geruststelling… Dat je weet dat er elke maand een vast bedrag op je rekening wordt gestort. Als je een job kunt vinden die ook echt maar deeltijds is, kan dit ook echt wel een goede manier zijn om je bedrijf verder uit te bouwen. Alleen zijn die jobs niet dik gezaaid. Je ging al regelmatig op zoek naar vacatures op websites zoals de VDAB voor “administratief bediende deeltijds”. Een job met zo min mogelijk uitdaging zodat je daarnaast verder kunt bouwen aan je bedrijf. Waar je hier ook tegenaan stoot is dat er zoveel vacatures staan met “online thuiswerk”, maar als puntje bij paaltje komt, wordt er toch hoofdzakelijk aanwezigheid op kantoor verwacht.

Inkomen in parttime loondienst vs als ondernemer

Ook qua inkomen voelt het alsof er veel meer mogelijk is als ondernemer. Als je één opdracht hebt van 5 uur x 50 EUR, dan draai je een omzet van 1000 EUR excl. BTW per maand. Als je zo twee klanten hebt, dan verdien je naar je gevoel al meer dan je in loondienst zou verdienen voor het minimum aantal van 19 uur. Wat als je nu eens bekijkt dat je al die tijd dat je in loondienst “verliest” nu eens zou steken in het nemen van de juiste acties om echt een succesvolle virtuele assistent te worden?

Hoe ziet dat er voor jou dan uit? Want hey, geef nu toe… als anderen dat kunnen, waarom zou het jou dan niet lukken?

Optie 2: Een freelance job zoeken

Een andere optie die al in je is opgekomen is om een freelance job te zoeken. Weet je wel? Die momenten waarop je vol verwachting en hoop online op zoek bent naar nieuwe opdrachten? Urenlang scrollen door freelance websites, hopend op die ene opdracht waarbij jij al jouw vaardigheden kunt inzetten?

Ik herinner mij echt nog alsof het gisteren was dat ik op zoek was naar meer opdrachten… Ik ging dan online bij freelancers websites kijken zoals jellow.be, opdrachten.be, freelancenetwork.be,… maar ik voel nog alsof het gisteren was hoe frustrerend die zoektocht was!

De uitdaging van freelance platforms

De realiteit is dat het vinden van opdrachten op deze platforms een ware uitdaging kan zijn. De tarieven zijn vaak niet om over naar huis te schrijven, de opdrachtomschrijvingen zijn vaag en het concurreren met duizenden andere freelancers kan ontmoedigend zijn. Het voelt als een voortdurende strijd om op te vallen, maar zelfs als je dat doet, blijf je afhankelijk van anderen om de opdrachten te krijgen die je nodig hebt om te gedijen.

Daarnaast moest je dan overal een apart profiel maken en als je dan een profiel hebt en je ziet een leuke opdracht voorbij komen, kan je nog niet eens reageren zonder dat je eerst een betalend account aanmaakt…

Maar dat wil je natuurlijk ook niet… Je hebt het financieel al niet zo breed want je investeerde al in een VA opleiding om te kunnen opstarten als VA en als je de investering wel zou doen, welke garantie heb je dat je de opdracht binnenhaalt?

Solliciteren en concurrentie

Je wilt ook helemaal niet het gevoel hebben dat je moet gaan “solliciteren” waarna je afhankelijk bent van anderen om al dan niet de opdracht te krijgen… Eigenlijk wil je niets liever dan dat klanten jou vinden voor datgene waar jij echt sterk in bent. Maar hoe kan je er dan uitspringen? Je ziet ook wel dat jouw profiel er identiek hetzelfde uitziet als dat van al die andere VA’s.

Ik heb zelf nooit een opdracht gevonden op freelancer websites, ook al heb ik er uren op gescrolld. Ik voelde mij in zekere zin ergens waardeloos omdat al die uren zoeken nooit iets opleverden… Precies alsof ik nergens goed genoeg voor was en het mij uiteindelijk nooit zou lukken om zelfstandig te worden.

Als je het mij vraagt is dit geen leuke manier om online thuiswerk te zoeken. Het kostte mij alleen maar veel energie en leverde mij nooit iets op.

Optie 3: opleiding online ondernemen

Jij denkt dat het aan jezelf ligt, dat je nog niet genoeg kennis hebt om succesvol online te ondernemen, maar niets is minder waar. Jij bruist van de expertise. Je hebt zoveel ervaring opgedaan in loondienst, zoveel levenservaring in je rugzak. Nee, je hoeft niet eerst nog vanalles te leren voor je klanten kunt helpen. Met al die ervaring die jij al hebt, kan jij perfect klanten helpen.

Wat ik ook vaak zie gebeuren is dat virtuele assistenten hun bedrijf al meteen beginnen opschalen als ze nog niet genoeg klanten hebben. Ik prik graag even dit ballonnetje door.

Opleiding online ondernemen: de sleutel tot succes

Met de beste wil van de wereld kan je onmogelijk een e-book creëren wat perfect aansluit op de verlangens van jouw doelgroep als je nog geen/nog maar amper klanten hebt gehad… Hetzelfde geldt voor die social media posts, die mooie website, alle andere marketingacties die je onderneemt gaan niet voor je werken als jij niet weet wie jouw doelgroep is en wat je nu precies aanbiedt. Want dan gaat alles gewoonweg alle kanten op en spreekt jouw website uiteindelijk niemand aan.

Je kunt nu talloze uren besteden aan het doorzoeken van websites op zoek naar freelance-opdrachten, maar je weet uit ervaring dat dit je alleen maar energie kost. Of je kunt nu de sprong wagen en leren hoe je moet ondernemen, zodat je op de lange termijn kunt doen waar je echt van droomt en echt energie uit je werk kunt halen. Door te investeren in een opleiding ‘online ondernemen’ leer je essentiële vaardigheden zoals marketingstrategieën en klantacquisitie. Ik leer jou hoe jij je kunt onderscheiden in de markt zodat jij opvalt tussen alle andere virtuele assistenten en klanten voor jou kiezen omdat jij dé oplossing hebt voor hun grootste probleem. Als jij eenmaal echt aan de slag bent voor klanten, kan jij je vaardigheden nog steeds aanscherpen op het moment dat het zich voordoet. Hierdoor ben je niet heel de tijd druk met dingen te leren, maar kan je nu echt eindelijk klanten gaan verder helpen en geld verdienen met je bedrijf als virtuele assistent.

Met een opleiding “leren online ondernemen” kun je vermijden dat je 40 uur per week vastzit in een freelance job waarbij je nog steeds geen vrijheid hebt en misschien zelfs op locatie moet werken. In plaats daarvan kun je leren hoe je online kunt ondernemen en klanten kunt aantrekken, allemaal vanuit huis.

Dit is wat mijn klanten allemaal ervaren dankzij mijn 1 op 1 Great Coaching:

Ik ben nog steeds verbaasd over mijn ongelofelijke groei sinds ik met Greet als mentor begon.

Haar unieke aanpak en scherpe inzicht in mijn talenten hebben mijn ondernemersreis verandert op manieren die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

Haar begeleiding gaf me niet alleen de praktische vaardigheden om mijn bedrijf te laten groeien, maar nog belangrijker, ze gaf me het zelfvertrouwen dat ik nodig had om mijn doelen te bereiken.

Greet heeft me niet alleen geholpen om de puzzelstukjes van mijn bedrijf op de juiste plek te leggen maar ze heeft me ook geleerd hoe ik me kan onderscheiden van anderen.

Haar aanpak gaat verder dan traditionele strategieën: het gaat om het begrijpen van jezelf, het hebben van een duidelijke visie en het creëren van een unieke positie in de markt.

Als je een ambitieuze VA bent die serieus werk wilt maken van haar bedrijf, raad ik je aan deze uitdaging aan te gaan.

Met Greet’s buitengewone begeleiding zal je niet alleen klanten aantrekken, maar ook echt een verschil maken in de ondernemerswereld.

Haar bijdrage aan mijn succes is van onschatbare waarde en ik ben haar voor altijd dankbaar.

Heidi Soetemans

vaheidi.be

Wil jij net als Heidi ook leren online ondernemen en fulltime leven van je online bedrijf als virtueel assistent?

en ontdek de stappen die je kunt nemen om jouw droom werkelijkheid te maken.

Tot snel!